Aktivitetsplan 2024-2025

Dette er den første aktivitetsplanen i den nye strategiperioden som går fra 2024-2028. Satsningsområdene i strategien er organisasjonsbygging, synlighet og karriereutvikling. Aktivitetsplanen er derfor organisert rundt disse tre punktene.

Organisasjonsbygging

Hovedmål: FFTA skal være en profesjonell og relevant fagpolitisk organisasjon.

Profesjonalisering av administrasjon og drift

Styret ønsker å sikre historikk og kontinuitet ved dokumentasjon, årshjul og rutiner. FFTA styrets  nye Teams-gruppe skal brukes både som arkiv og et sted for deling av dokumenter under arbeid. Det planlegges å bidra til innføring av et smidig innmeldingssystem og betalingsløsning for FFTA, sammen med utvikling av Forskerforbundets nye medlemskapssystem. Styret ønsker å etablere ressursgrupper innen fokusområder eller prosjekter for å benytte kompetansen i FFTA og for å involvere og engasjere kontaktpersonene i styrets arbeid.

Støtte til og involvering av lokale grupper og kontaktpersoner

Styret vil arbeide for at det er kontaktpersoner på alle større institusjoner hvor Forskerforbundet har medlemmer. Samtidig ønsker styret å støtte kontaktpersoner i etablering og drift av lokale FFTA-grupper. Styret skal sørge for at kontaktpersoner har lett tilgang til en informasjonspakke for kontaktpersoner, en guide til etablering av FFTA-grupper lokalt og en guide til OU-søknader. Teams skal brukes som plattform for en ny kunnskapsbank for deling av nyttig informasjon med kontaktpersoner. Kontaktpersonene skal aktiviseres og involveres gjennom teams, høstseminaret og webinarer.

Rekruttering til FFTA

FFTA skal jobbe med tiltak for å øke antallet medlemmer, som informasjonspakke for potensielle nye medlemmer og rekrutteringskampanjer blant både eksisterende medlemmer i Forskerforbundet og som en del av Forskerforbundets kampanje for å rekruttere nye medlemmer til Forskerforbundet. FFTA skal også ha fokus på å rekruttere engasjerte medlemmer både til styreverv og som lokale kontaktpersoner for FFTA.

Synlighet

Hovedmål: Alle kunnskapsarbeidere skal kjenne til FFTA.

FFTA fremstår som relativ usynlig i dag. FFTA skal arbeide for å øke FFTAs synlighet overfor sine egne medlemmer og innad i Forskerforbundet. Ressursgruppen for kommunikasjon har i oppgave å utvikle og følge opp kommunikasjonsplanen for FFTA. Aktuelle kommunikasjonsoppgaver som styret ønsker å jobbe med er

  • Utarbeiding av en kommunikasjonsplan rettet mot
    • Medlemmer i FFTA
    • Andre i Forskerforbundet utenfor FFTA
  • Oppdatering og videreutvikling av nettsiden
  • Utarbeiding og oppfølging av rekrutteringskampanjer
  • Utarbeiding av innhold til sosial media, innlegg til Forskerforum og andre relevante kanaler, nyhetsbrev mm
  • Videreføring av det gode samarbeidet med ledelsen og sekretariat i Forskerforbundet og synliggjøre vår gruppe innad i forbundet
  • Aktivt bidrag til Forskerforbundets politikk med utgangspunkt i medlemmenes interesser ved å:
    • Være høringsinstans i alle saker som berører teknisk-administrativ gruppe
    • Komme med løpende innspill og råd på gruppens vegne overfor Forskerforbundets sekretariat
  • Videreføring av samarbeidet med andre fagpolitiske foreninger i Forskerforbundet

Karriereutvikling

Hovedmål: Et FFTA-medlemskap skal være det beste karrieretrekket for kunnskapsarbeidere.

Konferanser og seminarer

FFTA skal stimulere til fagpolitisk aktivitet og engasjement blant TA personale i hele landet gjennom å arrangere seminarer som tar opp relevante fagpolitiske temaer. Vårseminaret for medlemmene og høstseminaret for kontaktpersoner er de viktigste arenaene for å skape aktivitet og engasjement hos medlemmene. I planperioden blir følgende seminarer arrangert:

  • Vårkonferanse i Trondheim 11. – 12.  april 2024 med temaet: Kunstig intelligens – om muligheter og begrensinger i vår sektor
  • Seminar for kontaktpersoner i Lillehammer 6.-7. november 2024
  • Vårkonferanse i Oslo 2025
  • Seminar for kontaktpersoner, høsten 2025

Veiledninger og workshops

Styret ønsker også å tilby veiledninger og workshops som kan bistå medlemmene i deres karriereutvikling. Dette skal gjøres ved å utvikle og gjennomføre webinar om lønns- og karriereutvikling, og spre informasjon om lønns- og karriereutviklingsguider for TA-ansatte. Carpe Salarium, utarbeidet av Gunnar Klinge, ble revidert i 2023 og skal gjøres bedre kjent blant våre medlemmer i 2024. Styret ønsker også å utforske muligheter for å utvikle andre kortere kurs/webinarer rettet mot TA-medlemmer i samarbeid med Forskerforbundet sentral.  

Revidere Forskerforbundets politikk for TA-ansatte

Forskerforbundets politikk for teknisk-administrativt personale ble vedtatt av Hovedstyret 12. juni 2014. FFTA-styret fikk fullmakt fra årsmøtet i 2022 til å utpeke en arbeidsgruppe som skulle utarbeide et forslag som ble presentert på seminaret for kontaktpersoner på Røros i november. Arbeidet ble satt på pause i vente på TA-rapporten utarbeidet av NIFU på oppdrag fra Forskerforbundet. «Teknisk-administrativt ansatte i universitets- og høyskolesektoren - Karriereutvikling, arbeidsvilkår og jobbtilfredshet» ble lansert i februar 2024 og bygger blant annet på tidligere undersøkelser gjennomført at FFTA og Forskerforbundet i fellesskap. Målet er å videreutvikle forslaget basert på resultatene i NIFU-rapporten og har den klar til representantskapsmøte i november 2024.