Aktivitetsplan 2023-2024

Lønn- og karriereutvikling for våre medlemmer

FFTA skal arbeide for at Forskerforbundet er en attraktiv fagforening for tilsatte i TA-stillinger. Forskerforbundet skal gjennomføre en ny undersøkelse blant TA-medlemmer i 2023. FFTAinvolveres i planlegging av undersøkelsen og ser frem til resultatene. Carpe Salarium, utarbeidet Gunnar Kvinge, skal revideres i 2023 og gjøres bedre kjent blant våre medlemmer.

Seminarer, kurs, webinarer

FFTA skal stimulere til fagpolitisk aktivitet og engasjement blant TA personale i hele landet gjennom å arrangere seminarer som tar opp relevante fagpolitiske temaer. Vårseminaret for medlemmene og høstseminaret for kontaktpersoner er de viktigste arenaene for å skape aktivitet og engasjement hos medlemmene. På seminarene kan medlemmene diskutere sektorrelevante temaer, utveksle erfaringer og knytte kontakt med likesinnede. I planperioden blir det arrangert følgende seminarer:

  • Vårkonferanse i Bergen 20. 21. mars med temaet: Tillit og ytringsfrihet i arbeidslivet.
  • Seminar for kontaktpersoner i Tromsø 8. – 10. november
  • Vårkonferanse i Trondheim 2024
  • Seminar for kontaktpersoner, høsten 2024

Styret ønsker også å utforske utvikling av ulike kortere kurs/webinarer spesielt rettet mot TA-medlemmer i samarbeid med Forskerforbundet sentralt.

Revidere Forskerforbundets politikk for TA-ansatte

Forskerforbundets politikk for teknisk-administrativt personale ble vedtatt av Hovedstyret 12. juni 2014. FFTA-styret fikk fullmakt fra årsmøtet i 2022 til å utpeke en arbeidsgruppe som skulle utarbeide et forslag som ble presentert på seminaret for kontaktpersoner på Røros i november. I lys av Forskerforbundets plan om å gjennomføre en ny undersøkelse blant medlemmer i TA-stillinger i 2023, har arbeidet med revidert politikk blitt satt på pause i vente på resultatene fra undersøkelsen. Målet er å videreutvikle forslaget basert på resultatene og presenterer et revidert forslag på kontaktpersonseminaret i Tromsø i november 2023.

Strategi

Det skal utvikles ny strategi for FFTA som skal gjelde fra 2024 til 2028. Utvikling av strategien skal bygge på blant annet resultatet fra Forskerforbundets nye undersøkelse blant medlemmer TA-stillinger og skal gjøres parallelt med revidering av Forskerforbundets politikk for teknisk-administrativt ansatte. I den forbindelse er det planlagt et styreseminar med dette som tema, og FFTA må beregne å bruke tid og ressurser på dette arbeidet i 2023-24.

Rekruttering til FFTA

FFTA skal være en attraktiv fagpolitisk forening i Forskerforbundet. Vårt arbeid skal være godt kjent blant medlemmene, og vi skal ha fokus på å sikre rekruttering av engasjerte medlemmer både til styreverv og som lokale kontaktpersoner for FFTA. FFTA skal jobbe 6 med tiltak for å øke antallet medlemmer, som rekrutteringskampanjer blant både eksisterende medlemmer i Forskerforbundet og som en del av Forskerforbundets kampanje for å rekruttere nye medlemmer til Forskerforbundet med gratis kontingent det første året. FFTA er også i dialog med Forskerforbundet om forenkling av både innmelding og innbetaling av kontingent Styret har i 2022 startet et arbeid med utredning av effekten av å fjerne medlemskontingent for FFTA. Det er et klart ønske at kontingentinntektene erstattes av en grunnfinansiering av Forskerforbundet.

Kommunikasjonsplan

FFTA fremstår som relativ usynlig i dag. FFTA skal arbeide for å øke både kjennskap til og kunnskap om FFTA. En kommunikasjonsplan vil gi FFTA en oversikt over de ulike kommunikasjonsbehovene vi har og hjelpe oss planlegge hva, hvordan og når vi kommunisere med FFTA medlemmer og andre interessenter. Aktuelle kommunikasjonsoppgaver som styret ønsker å jobbe med er

  • Oppdatering og videreutvikling av nettsiden
  • Etablering av en kunnskapsbank for deling av nyttig informasjon
  • Utarbeiding og oppfølging av rekrutteringskampanjer
  • Utarbeiding av innhold til sosial media, innlegg til Forskerforum og andre relevante kanaler, nyhetsbrev mm

Styret ønsker å benytte erfaring og kompetanse i FFTA-nettverket ved å etablere en ressursgruppe for kommunikasjon, med medlemmer fra styret og fra blant kontaktpersoner. Ressursgruppen vil få i oppgave å utvikle og følge opp kommunikasjonsplanen for FFTA, i tett samarbeid med styret.

Ressursgrupper

Styret ønsker å utforske etablering av ressursgrupper innen fokusområder eller prosjekter for å benytte kompetansen i FFTA, involvere og engasjere kontaktpersoner. Aktuelle ressursgrupper vil gjerne bestå av enkelte styremedlemmer og kontaktpersoner som får et mandat til å jobbe med en definert oppgave (det være seg for eksempel et prosjekt, en høring eller lign). Disse kan være kortvarig eller ha mer langsiktige oppgaver. Ressursgruppene kan bidra med mer arbeidskraft, benytte erfaring og kunnskap i FFTAnettverket, bygge tettere samarbeid med kontaktpersoner og styret og dyrke potensielle fremtidige styremedlemmer.

Generelle gjennomgående oppgaver

FFTA skal

  • videreføre det gode samarbeidet med ledelsen og sekretariat i Forskerforbundet og synliggjøre vår gruppe innad i forbundet
  • bidra aktivt til Forskerforbundets politikk med utgangspunkt i medlemmenes interesser ved å:
    • være høringsinstans i alle saker som berører teknisk-administrativ gruppe
    • komme med løpende innspill og råd på gruppens vegne overfor Forskerforbundets sekretariat
  • videreføre samarbeidet med andre fagpolitiske foreninger i Forskerforbundet
  • sørge for at det er kontaktpersoner på alle større institusjoner hvor Forskerforbundet har medlemmer
  • sørge for at nettsidene er oppdatert og levende