Onsdag 23. august
09.30 - 10.00 | Ankomst – kaffe/te og lett servering |
| |
10.00 - 10.30 | Åpning, presentasjon av kurset og deltakerne |
| v/organisasjonssjef Joar Flynn Jensen |
| |
10.30 - 11.30 | Organisasjonsforhold i Norge |
| v/organisasjonssjef Joar Flynn Jensen |
| |
11.30 - 12.30 | Lunsj |
| |
12.30 – 13.00 | Aktuelle saker i Forskerforbundet |
| v/Forskerforbundets leder Guro Lind |
| |
13.00 – 14.00 | Innføring i tariffavtaler |
| Hva er en tariffavtale og hvordan påvirkes den av lover og arbeidsavtaler? v/forhandlingssjef Jorunn Solgaard |
| |
14.00 – 14.15 | Pause |
| |
14.15 – 14.45 | Forskerforbundets lønnspolitikk |
| v/ seniorrådgiver Petter Sommervold |
| |
14.45 – 15.45 | Hovedtariffavtaler og overenskomster (parallelle sesjoner) |
| v/forhandlingssjef Jorunn Solgaard (stat og Virke) og spesialrådgiver Lene Ståhl (Abelia, Samfunnsbedriftene, KS og Oslo kommune) |
| |
15.45 – 16.15 | Pause med servering |
| |
16.15 - 17.30 | Hovedtariffavtaler og overenskomster fortsetter (parallelle sesjoner) |
| |
19.30 | Felles middag |
Torsdag 24. august
09.00 - 09.45 | Forhandlingsteknikk |
| v/spesialrådgiver Lene Ståhl |
| |
09.45 - 10.00 | Pause |
| |
10.00 - 10.30 | Forberedelser til lønnsforhandlinger |
| v/spesialrådgiver Lene Ståhl |
| |
10.30 - 11.30 | Rollespill (parallelle sesjoner) |
| v/ advokat/spesialrådgiver Ingvild Irgens-Jensen og seniorrådgiver Petter Sommervold (stat og Virke) og spesialrådgiver Lene Ståhl og (Abelia, Samfunnsbedriftene, KS og Oslo kommune) |
| |
11.30 - 12.30 | Lunsj |
| |
12.30 - 16.00 | Rollespill fortsetter |
| |
16.00 - 16.30 | Pause med servering |
| |
16.30 - 17.00 | Erfaringsutveksling og evaluering |
| |
19.00 | Felles middag |
Fredag 25. august
09.00 – 10.00 | Medbestemmelse (parallelle sesjoner) |
| v/ forhandlingssjef Jorunn Solgaard (stat), seniorrådgiver Petter Sommervold (Virke) og spesialrådgiver Lene Ståhl (Abelia, Samfunnsbedriftene, KS og Oslo kommune) |
| |
10.00 - 10.30 | Pause og utsjekk |
| |
10.30 - 11.30 | Medbestemmelse forsetter (parallelle sesjoner) |
| |
11.30 | Lunsj og avreise |
Med forbehold om endringer.